Blikarbejde

En blikkenslagers arbejde

En blikkenslager beskæftiger sig med metal, og arbejdsområderne omfatter primært tagrender, nedløbsrør og afdækning af eksempelvis skotrender, skorstene, altaner, karnapper og kviste. Dette begrænser dog ikke deres arbejdsflade, og står du med et arbejde, hvor du mener en blikkenslager ville have den rigtige ekspertise, så kontakt os endelig. Så får vi vores blikkenslagere til at kigge på det og finde den bedste løsning til dig.

Hvad omfatter en blikkenslagers arbejde? Ud over de normale håndværkerfærdigheder såsom aflæsning af tegninger, er det også vigtigt, at blikkenslageren kan tolke på specifikationerne for at fastslå, hvordan vandforsyningen på toiletter og badeværelser bedst kan opsættes. Det er også blikkenslageren, der opsætter og tester disse systemer med rør og dyser til kloak, afløb og andre vandsystemer, for at sikre, at det virker eller for at lokalisere fejl i systemet. Det kræver altså en del viden og erfaring for at udføre disse opgaver, og vi anbefaler derfor alle at søge råd hos en erfaren VVS-installatør samt at ansætte en certificeret VVS’er. Derved undgår du ulykker, og du sikrer, at løsningerne er effektive, holdbare og fejlfrit sat sammen, og du kan være sikker på, at alle standarder og reglementer overholdes, så din forsikring dækker, hvis noget skulle gå galt.

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud

vvs vejle blikarbejde zinkinddækning

Tagrender, skotrender og nedløbsrør

Tagrender, skotrender og nedløbsrør skal alle placeres og monteres efter præcise anvisninger, så regnvand ikke skader murene og bygning. Sidder renderne ikke lige og præcist under eller mellem tagene vil regnvandet løbe ned ad murværket og dermed med tiden forårsage fugt- og vandskader, som kan blive en dyr fornøjelse. Du kan eventuelt selv holde øje med om dine tagrender er bøjede, revnede eller lækker vand, og hvis dette er tilfældet er det en god idé at kontakte os inden det bliver et alvorligt og mere omfattende problem. Samtidig er det en god idé at rense sine tag- og skotrender minimum en gang hvert halve år for at sikre, at vandet kan løbe uhindret hen til og ned gennem nedløbsrøret.

Inddækning og beklædning

Står du og skal have inddækket dit tag, altan, karnap eller kvist har vores blikkenslagere også ekspertviden her. Det er vigtigt, at udvendigt arbejde på huse og bygninger altid dækkes til ved afbrydelse eller ophør af arbejde, da fugt og frost ellers kan skade bygningen. Sådanne skader omfatter frostskader på mørtelfuger, saltudfældninger, misfarvninger på gips og andet materiale og udvaskning af bindemidler såsom lim, og opstår når vand og frost trænger igennem en dårligt udarbejdet tildækning. Derfor er det uhyre væsentligt at få en dygtig VVS’er og blikkenslager til at udarbejde ordentlige afdækninger, da projektet ellers kan blive væsentligt dyrere. Hos VVS Vejle ved vi, hvordan arbejdet skal gøres, og skåner derfor din bygning og dig for dyrere og mere omfattende arbejde.

vvs vejle blikarbejde taginddækning
vvs vejle blikarbejde inddækning kvist

Blikarbejde i forskellige faconer

Selvom det hedder blikkenslager arbejdes der også med andre materialer såsom zink, kobber, aluminium, stål og skifer. Alt efter hvilket look du går efter, og hvordan vind og vejr spiller ind, har forskellige materialer forskellige egenskaber. Vi vil derfor altid tilbyde vejledning, så du får en løsning der matcher din boligs design og er tilpasset dine æstetiske ønsker. Vi lægger stor vægt på at efterkomme dine personlige ønsker samtidig med, at vi arbejder på at fremhæve boligens særegenhed. Kontakt os for et uforpligtende besyv på dit projekt eller byggeri.

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud